Doelstelling: Mensen in nood helpen,
verspilling voorkomen en armoede bestrijden.

Na drie dagen van hard werken, waarin we op dinsdag zelfs een pakket aan onze klanten konden aanbieden, zijn we aardig op orde aan het raken. De laatste kratten moeten nog worden schoongemaakt, maar een groot deel van de goederen in het magazijn zijn dat al. De bedrijfsruimten zijn allemaal een keer aangepakt. Helaas zal dat nog wel een paar keer moeten gebeuren voordat we de stank kwijtraken. Producten met een kartonnen buitenverpakking zullen beslist wat geur hebben opgepakt. 

Gelukkig is de brand beperkt gebleven tot de meterkast. Deze bevond zich geheel aan de zijde van het Spaarne en onze voorraad stond een stuk verderop. Met behulp van een grote aggregaat, die nu dag en nacht aan staat, is er weer stroom in het gehele pand. Met het licht aan kunnen we goed zien waar er nog schoongemaakt moet worden, en die laatste stukken zullen we vrijdag aanpakken.. 

Wat nog niet schoongemaakt is, is het laad- en losperron. Daar zitten de resten van de oude meterkast. De gemeente moet nog een besluit nemen hoe dat probleem wordt opgelost. Bij het inladen van de vrachtauto's zitten we dus nog in de brandlucht. Het ziet ernaar uit dat het aggregaat ons voorlopig van stroom blijft voorzien. Een KPN-monteur is langs geweest om de telefoon en het internet te herstellen, maar die kon niets. De lijn was tot op de grond afgebrand en moet dus opnieuw getrokken worden. De bereikbaarheid van de Voedselbank is dus nog niet hersteld.  
Wij zijn voorlopig niet via het vaste nummer te bereiken en e-mails worden wellicht niet direct beantwoord. 
Met een beetje geluk draaien we volgende week weer als vanouds.

Ik wil iedereen die heeft meegeholpen hartelijk danken voor de extra inzet en alle uitdelers voor de flexibiliteit om de, door Voedselbank Amsterdam samengestelde pakketten, uit te delen. 

Fulbert Nijpels, bedrijfsleider VB Haarlem