Doelstelling: Mensen in nood helpen,
verspilling voorkomen en armoede bestrijden.

23 03 06 actie PLUS 350 x 400 pxDe initiatiefnemer van deze geweldige actie vanuit de Heemsteedse PLUS-vestiging in Jan van Goyenstraat Machteld Tilanus (links op de foto) kunnen we het best even zelf het woord geven.

Machteld: "Vanmorgen brachten we 54 (!) dozen van de Plus naar de voedselbank. Vorig jaar waren het er 19 en dat vonden we al veel, maar nu moesten we in konvooi rijden. De enorme stijging is mede te danken aan De Praktijk Heemstede, de fysiotherapie naast de Plus, waar een oproep om mee te doen aan de actie én een glazen bakje op de tafel in de wachtruimte cliënten van de fysio hebben aangezet zo'n 15 dozen bij elkaar te sparen. En dat, terwijl op dat moment de actie al halverwege was, wij hadden het verhaal daar nog niet verteld."
Zij vervolgt: "Wij willen hen en verder iedereen die deze actie volop hebben doen slagen heel, heel hartelijk danken, mede namens Voedselbank Haarlem natuurlijk ! En volgend jaar melden we ons weer!" Rechts op de foto staat Karin Abma, die in haar eigen omgeving verzamelde en ook een substantieel aandeel in dit fantastische resultaat heeft gehad.
Voedselbank Haarlem en omstreken spreekt bij dezen - namens al onze klanten - grote dank uit en zal de dozen snel uitdelen.