Doelstelling: Mensen in nood helpen,
verspilling voorkomen en armoede bestrijden.

Na wat opstartproblemen (onze bus wilde eerst niet starten) begon afgelopen zaterdag 16 december de inzamelingsactie bij de DekaMarkt aan het Schalkwijkse Floridaplein voor ons iets later. De mensen van de Lionsclub Heemstede/Bennebroek waren gelukkig alvast aan het werk. Het werd een dag met vele gulle giften van het winkelend publiek, dat de voedselbank in ieder geval nog steeds een warm hart toedraagt. Alsof we nooit zijn weggeweest!

De opbrengst was geweldig, met 69 goed gevulde kratten gingen we uiteindelijk terug naar de Amsterdamsevaart. Omdat we nèt te weinig eigen kratten bij ons hadden, mochten we van de leiding van DeKaMarkt enkele kratten van hen lenen, een heel aardig gebaar.

Het Haarlems Dagblad was erbij, sprak met enkele vrijwilligers en klanten van de supermarkt (de foto hiernaast hebben zij ook gemaakt). Lees het verslag in de krant linkpijl rood. Fijn al die belangstelling! Wij zijn er blij mee, bedankt! Voedselbank Haarlem dankt ook alle gulle gevers voor hun donaties, de leden van de Lionsclub voor hun geweldige medewerking en de DeKaMarkt voor hun gastvrije ontvangst.