Doelstelling: Mensen in nood helpen,
verspilling voorkomen en armoede bestrijden.

24 01 20 sma Jumbo 350 x 434Met een paar ervaren en maar liefst vijf nieuwe en enthousiaste vrijwilligers stonden we op zaterdag 20 januari bij het Jumbo-filiaal aan Engelenburg 70. Een niet heel grote maar wel sfeervolle en goed ingerichte winkel met vriendelijke en behulpzame medewerkers. Bedrijfsleider Leon en zijn rechterhand Tim ontvingen ons hartelijk en gaven ons alle benodigde hulp.

De producten van deze inzamelingsactie waren: aardappelmeel, vlees in blik, vis in blik en olie. De klanten van de Jumbo waren erg betrokken en vroegen vaak wat voor soort vlees en vis in blik het meest op prijs werd gesteld. Met als resultaat dat alle varianten knakworsten aan het eind van de dag nagenoeg op waren; haring, tonijn en zalm in blik kregen we ook veel. En: aan het eind van de actie was de winkelvoorraad aardappelmeel helemaal op; het schap zonnebloemolie was ook leeg. Ook nu weer kregen we veel extra, soms hele boodschappentassen vol.

Aan het eind van de actie maakten we met het contante geld dat we krijgen en het geld van de lege flessen-bonnetjes krat nummer 41 vol. Heel veel dank aan alle mensen die hebben gedoneerd, en dank ook aan de bedrijfsleiding van de Jumbo.