Doelstelling: Mensen in nood helpen,
verspilling voorkomen en armoede bestrijden.

Contactpersoon

Ada Keur
Positie:
vertrouwenspersoon
E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

E-mail verzenden

Overige informatie

Overige informatie
Onze overkoepelende organisatie, Voedselbanken Nederland, heeft enige tijd geleden een integriteitscode opgesteld, een code die geldt voor alle aangesloten voedselbanken.
Kort samengevat beschrijft deze code onder meer de wijze waarop we omgaan met onze klanten en vrijwilligers (respectvol) en hoe we integer handelen (we houden ons aan wet- en regelgeving). Een van de vele onderwerpen die hierover in de code worden beschreven is het aanstellen van een vertrouwenspersoon.

Wat houdt de functie van vertrouwenspersoon in?
De vertrouwenspersoon is er voor de vrijwilligers van de voedselbank. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier en op een veilige manier hun werk kunnen doen. Toch kan zich een situatie voordoen waarin een conflict ontstaat of waarin iemand zich onheus behandeld voelt. Mocht dit gebeuren, spreek dit dan uit in een gesprek met betrokkene, of neem, als het niet lukt om tot een oplossing te komen, contact op met de leidinggevende. Betreft het een probleem dat je niet met je collega of de leidinggevende kunt of wilt bespreken, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon zal onafhankelijk en onbevooroordeeld het probleem behandelen. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld ondersteuning en advies bij het oplossen van het conflict of eventueel in bemiddeling. De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht en zal alleen met toestemming van betrokkene derden in kennis stellen.

Sinds midden 2022 is Ada Keur onze vertrouwenspersoon.